Barion Pixel

5/2023 (I.12) K.Rend-Az ivóvízről – ÖNKORMÁNYZATI BESOROLÁS KÉRDÉSE

3 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #14989
   Rózsa Bálint
   Adminisztrátor

   Az ivóvíz minőségi követelményeiről és az ellenőrzés rendjéről szóló a 5/2023. (I. 12.) Kormányrendelet 24. §-ban foglalt ivóvíz hozzáféréshez való besorolás és adatszolgáltatás

  • #14990
   Rózsa Bálint
   Adminisztrátor

   Ezt a fórumot a március végéig esedékes önkormányzati feladatokról való gyors tájékoztatás kedvéért hoztuk létre. Kérem, hogy figyeljék az eddigi hozzászólásokat és olyan kérdéseket tegyenek csak fel, ami eddig nem került elő.

  • #15062
   mariann.gangl-meszar
   Felhasználó

   Üdv!

   Én azt szeretném kérdezni, hogy mint önkormányzat, honnan tudunk egy releváns listát kapni arról, hogy mely fogyasztási hely nem rendelkezik ivóvizes hozzáféréssel? Mert innen-onnan tudjuk csak összeszedegetni, sem az e-közmű, sem az ivóvíz-szolgáltató nem tud nekünk konkrét segítséget nyújtani benne, de hivatalosan az önkormányzat honnan szedje ezeket az adatokat?

   Köszönöm!

   • #15064
    Domonkos Erno
    Moderátor

    Listát kapni sajnos nem lehet (ha lenne ilyen akkor vélhetően nem lenne jogszabályi feladat) és a víziközmű szolgáltató is csak indirekt tud segíteni (nála a fogyasztói adatok állnak rendelkezésre – „A” szintű hozzáférés). Az önkormányzat által elérhető lakcím adatok és a víziközmű szolgáltató adatainak különbségét kell kigyűjteni első körben. Az így képződő halmazzzal még tovább kell dolgozni, mivel ez még a B-E hozzáférési kategóriákat összesítve tartalmazza. A korábbi jogszabályok alapján bejelentett/engedélyezett kutakról a jegyző rendelkezik nyilvántartással, már ha engedély szerint létesültek.
    Sajnos marad a több helyről történő adatgyűjtés, és vélhetően azt követően is lesznek tisztázatlan helyszínek, ők „E” szintű hozzáféréssel rendelkeznek.

  • #15299
   mariann.gangl-meszar
   Felhasználó

   Üdv!

   Ha kész a listám, és sikerült kiszűrni azokat a fogyasztási helyeket, amelyek nem rendelkeznek ivóvíz bekötéssel…utánajárok, hogy az adott fogy.helyen hogyan történik az ivóvíz ellátás…adódott egy kérdésem, hogy ha pl. a táblázatban az összes fogy. hely E szintű hozzáférés, de van olyan, ahol magánkúttal történik, de se nyilvántartva, se engedélyezve nincs, akkor a használt alternatív vízforráshoz beírhatom ennek ellenére hogy „nincs (ivóvizet magán kútja biztosítja)”? Vagy ezt csak a C szintű hozzáférésekre vonatkozik? Mert az illegális kutat nem írhatom be, hisz nem illegális, az általános kútamnesztia miatt, a 2024 előtt ásott vagy fúrt kút automatikusan jogszerűen létesített lesz (adott kút vízvízkészlet-védelmi szempontból nem jelent kockázatot területünkön),
   köszönöm előre is!

   • #15504
    Rózsa Bálint
    Adminisztrátor

    Azon feltételezetten magánkúttal történő vízellátás, ahol a kút nincs bejelentve, az járási hivatal nem járult hozzás az ivóvízkénti vagy a szociális (egyéb nem ivóvízcélú vízellátás, pl. WC öblítés) felhasználáshoz hivatalosan az ismeretlen vízellátásnak minősül. Akkor is ha tudják, hogy használnak magánkutat. Az illegális kút alatt – mivel a létesítés már valóban nem illegális – azt értjük, hogy az ivóvízkénti felhasználás a 147/2010 ( IV.29.) Kmr. 16/A (1) szerint engedélyezve van-e (jegyző által).

3 hozzászólás mutatása
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Hírcsatorna

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza a webshopba