Barion Pixel

Programjaink

Általános iskolások

Tervezett programjaink

MINI MENTOR PROGRAM:  az általános iskolában

 • kampány keretében az iskolákban előadásokon/foglakozásokon ismertetjük meg a gyerekkel a víz értékét,
 • online verseny hirdetése pl. a víz világnap, a Föld napja alkalmából.

Beszélgessünk a vízről gyerekekkel! – Letölthető óravázlatok

 • A Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség 3 korosztály (alsósok, felsősök, középiskolások) számára készített 2-2 különböző órai anyagot, hogy segítse a szülőket, és a tanárokat a gyerekekkel való tartalmas, élményszerű beszélgetésben a vízről.
 • Szabadon töltsék le, használják ezeket (lásd az oldal alján) és köszönettel vesszük visszajelzéseiket is. ( sajto@maszesz.hu )

Also tagozat – pedagogusoknak
Felso tagozat – pedagogusoknak


Középiskolások

Tervezett programjaink

JUNIOR MENTOR PROGRAM: a középiskolában

 • a GWP Magyarországgal együtt a Stockholm Junior Water Prize (SJWP) előadások bevonása a Dulovics Junior Szimpózium programjába vagy a MASZESZ éves konferenciájába,
 • vizes kirándulások szervezése (vízművek, szennyvíztisztító telepek, cégek, stb.).

Stockholm Junior Water Prize magyarországi versenye

Az 1997-ben alapított Stockholmi Ifjúsági Víz Díj (Stockholm Junior Water Prize, SJWP) a legismertebb nemzetközi ifjúsági díj a vízügy területén. Ezen a különleges, magas színvonalú versenyen, ami része az évente megrendezett Víz Világhétnek, hatalmas megtiszteltetés részt venni. Védnöke Viktória, a svéd koronahercegnő, aki találkozik a döntő résztvevőivel és személyesen adja át a győztesnek járó díjat, mely 15.000 dollár és egy kristályszobor. A győztes iskolája 5000 dollár jutalomban részesül.

A stockholmi döntőben, az egyes országok versenyének első helyezettjei indulhatnak. Világszerte minden évben több ezer, 15-20 év közötti, középiskolás fiatal vesz részt a selejtezőkön. Az esemény egyúttal kiváló eszköze a víz-, illetve a környezet védelmére, a környezettudatosságra irányuló figyelem felkeltésének. A Víz Világhét és a Stockholmi Ifjúsági Víz Díj szervezője a Stockholm International Water Institute.

Magyarország 2013-ban csatlakozott ehhez a nemes vetélkedőhöz. A hazai versenyt a GWP Magyarország Alapítvány szervezi, számos partnerszervezet segítségével és támogatásával.

A 2024-es hazai döntőt a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium tanulója, Kristóf Balázs nyerte „Biorefinery of phosphorus from eutrophic waters: A circular economy approach” c. pályamunkájával, így ő fogja Magyarországot képviselni a Stockholmban megrendezésre kerülő nemzetközi megmérettetésen.

A versenyzőknek ezúton is gratulálunk!


Egyetemisták és fiatal szakemberek

Tervezett programjaink

JUNIOR+ MENTOR PROGRAM: egyetemi  hallgatók és a 35 év alatti szakemberek

 • Junior konferenciák szervezése,
 • szakmai kirándulások megszervezése,
 • nemzetközi konferenciákon való részvétel támogatása.
 • MASZESZ CAMPUS meghirdetése.

Nagy sikerrel zárul a Dulovics Junior Szimpózium

Egy fantasztikus szakmai napon vagyunk túl!

A Dulovics Junior Szimpóziumon számos színvonalas előadást hallottunk és számos érdeklődő is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt.

Köszönet az Óbudai Egyetemeknek a káprázatos helyszínért, vendéglátásért, a műszaki kollégáknak a folytonos odafigyelésért, a gyors technikai megoldásokért és a  MENTOR csapatnak az előkészítés munkájában való  aktív részvételért és a szekció vezetések profi lebonyolításáért, valamint a MASZESZ kollégáinak a rendezvény lebonyolításban nyújtott segítségéért.

A Szimpóziumról készült beszámolók itt találhatóak:

https://uni-obuda.hu/2024/04/10/letunk-alapfeltetele-a-viz-kornyezetmernoki-kerdesek-a-rejto-karon-2/

https://www.maszesz.hu/dulovics-junior-szimpozium-2024-beszamolo/

A Szimpóziumról készült videók itt láthatóak:

Dulovics szimpózium videók


Önkormányzatok

Tervezett programjaink

OKOS GAZDÁLKODÁS VÍZÉRTÉKEINKKEL Önkormányzati platform

 • Önkormányzati platform üzemeltetése

Hírcsatorna

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza a webshopba