Barion Pixel

5/2023 (I.12) K.Rend-Az ivóvízről – EGYÉB KÉRDÉSEK GONDOLATOK FÓRUMA

3 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #14996
   Rózsa Bálint
   Adminisztrátor

   Az ivóvíz minőségi követelményeiről és az ellenőrzés rendjéről szóló a 5/2023. (I. 12.) Kormányrendelet 24. §-ban foglalt ivóvíz hozzáféréshez való besorolás és adatszolgáltatás

  • #15063
   mariann.gangl-meszar
   Felhasználó

   Üdv!

   A másik kérdésem, hogy a tájékoztatóban szereplő táblázat szerint, meg kell adnunk az ivóvízzel nem rendelkezők ivóvízvétel helyét, és a használt alternatív ivóvízforrást. De ha nem tudjuk, akkor írjuk be, hogy nem ismert? Az ivóvízvétel helye az mi lehet, közkút, kül-vagy beltéri vízvételi lehetőség? Az alternatív vízforrást viszont nem tudjuk…
   Illetve, ha van szakhatóság által is engedélyezett magánkút, de van vízbekötése, akkor most ő ,,A” hozzáféréssel rendelkezik, vagy már ,,C” hozzáférésnek számít(hisz a bekötés megvan, csak áttért a magánkutas ellátásra ?

  • #15067
   Rózsa Bálint
   Adminisztrátor

   Kedves Mariann!
   A népegészségügy tájékoztatása alapján, az alábbi kérdésben az ivóvízvétel helye a helyrajzi szám, gyakorlatilag a lakóhely. Az alternatív vízforrás lehet közkifolyó, magánkút stb.
   Ha rendelkezik a lakos közműves ivóvízellátással, akkor A szintű hozzáférése van, akkor is, ha saját döntéséből a magánkútja vizét fogyasztja. Ez akkor igaz, ha nem a telekhatáron van a közmű, hanem ténylegesen megvalósult a rákötés.

  • #15324
   mariann.gangl-meszar
   Felhasználó

   Üdv!

   Következő kérdésem, hogy a a másik adatszolgáltatást, amit viszont a népegészségügyi szerv részére kell küldeni (amely felméri a „B”, a „C”, a „D” és az „E” szintű hozzáféréssel rendelkező személyek ivóvízhez való hozzáférésének javítására irányuló lehetőségeket), a felmérés eredményét milyen formában kell szolgáltatnunk? Mert arra nincs minta, esetleg ecxel táblázatban, vagy world dokumentumban is jó szöveges formában? Köszönöm!

   • #15506
    Rózsa Bálint
    Adminisztrátor

    Az 5/2023 (I.12.) Kmr. szerint nincs szükség kétféle adatszolgáltatásra, a nyilvántartott hozzáférés adatokat a népegészségügyi hatóság felé kell küldeni, akik összesítve küldik meg az NNGYK-nak.

3 hozzászólás mutatása
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Hírcsatorna

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza a webshopba