Barion Pixel

Működésünk

A hazai vízügyi ágazat helyzete és az ágazatban dolgozó szakemberek elvárásainak, valamint a víz értékének és a mögötte álló szakmai munka presztízsének társadalmi elfogadtatása hívta életre a MaSzeSz újragondolását, mindezt azzal a céllal, hogy valódi szolgáltatást végző, független szakmai szervezetként nyújtson támogatást a települési vízgazdálkodás területén dolgozó szakemberek munkájához.

Értéket teremtünk!

Feladatunk az alapok megszilárdításán túl a szervezet eddigi tevékenységének újraértelmezése, és a jelen kor kihívásaira választ adó hatékonyan működő érdekképviseleti szervezet kialakítása és fejlesztése. Emellett célunk a vízgazdálkodásban érintett szereplők összekapcsolása és nemzetközi partnerségek építése, valamint a vízgazdálkodással kapcsolatos szaktudás folyamatos fejlesztése, és az innováció elősegítése rendhagyó szakmai napok és események szervezésével és a megújult Hírcsatorna széles körben történő terjesztésével.

Kitartó törekvésünk és elhivatott munkavégzésünk eredményeként a Szövetség egy olyan független szakmai érdekképviseleti szervezetté formálódott, mely ernyőszervezetként gyűjti közösségébe azokat a szakembereket, szervezeteket, intézményeket, állam- és közigazgatási szerveket, melyek a gyakorlatban együttesen képesek megoldást találni a települési vízgazdálkodás aktuális és jövőbeli problémáira.

Ágazati érdeket képviselünk

Szervezetünk sajátossága, az egyéni tagságon túl, olyan érdekcsoportok együttes képviselete – tudományos–oktatói élet, üzemeltetők, vízipari tagok, önkormányzatok, szakhatóságok –, amelyek együttgondolkodásuk révén közösen adhatnak gyakorlatban is alkalmazható választ a települési vízgazdálkodás szakterületét érintő aktuális és jövőbeli kérdésekre. Célunk létrehozni egy olyan szakmai közösséget, amely lehetőséget biztosít a gyakorlatorientált megoldások, szakmai és technikai irányelvek, valamint ajánlások kidolgozására.

Szakmai tudásmegosztás

A Szövetségünk egy olyan nemzetközileg is elismert független szakmai szervezet, amely a viziközmű ágazat érdekeit képviselő hazai- és nemzetközi szervezetekkel kialakított kiváló kapcsolati rendszerének köszönhetően hozzájárul a szakmai információ- és tudástranszfer elősegítéséhez. Célunk, hogy a gyakorlatban is alkalmazható szakmai tudás a lehető legtöbb esetben kézzelfogható formában kerüljön tagjaink körében terjesztésre, melynek formái a szakmai napok hazai és nemzetközi előadásaitól kezdődően a különböző ajánlások, útmutatók, szakkönyvek kiadásán keresztül valósul meg. Küldetésünk, hogy a vízgazdálkodásban érintett szereplők összekapcsolásán és együttműködések kialakításán túl, a szakmai tudás és információ terjesztésével, illetve az együttgondolkodás és a magas színvonalú, megoldás fókuszú, proaktív együttműködés megteremtésével segítsük az ágazatban dolgozó szakemberek munkáját

Szakmaiság – Frissesség – Innováció

Hivatásunk a technikai és technológiai innováció előmozdításán és támogatásán túl az előremutató üzemeltetői és gazdálkodói szemléletformáló ismeretek terjesztése és a nemzetközi tudás, valamint tapasztalat integrálása a hazai ágazat vérkeringésébe. Értékként kezeljük a vízipari cégek által felhalmozott szakmai tudást és innovációt, amely a teljes ágazat érdekében kerül képviseletre köreinkben.

Juniorok támogatása

Célunk a fiatal, elhivatott és a szakmáért tenni kész diákok, valamint pályakezdő szakemberek összefogása, és az igényeiknek megfelelő támogatást nyújtása. A támogatásokon túl, előremozdítjuk a hazai- és nemzetközi megjelenéseiket, integráljuk őket a szakmai közösségekbe, illetve felkaroljuk a különböző kezdeményezéseiket, projektjeiket, teret biztosítva a szakmai közegben történő aktív jelenlétre, fejlődésre.

Újrapozícionáljuk a szakmát – közösségi érdeket képviselünk

Szervezetünk sajátossága, hogy az ágazat működésének gördülékenységének érdekében olyan egyeztetéseket kezdeményezünk, amely az egyszerű tagságon túllépve, olyan képviselők és érdekcsoportok – tudományos élet képviselői, üzemeltetők, vízipari tagok, önkormányzatok, szakhatóságok – bevonását tervezi, amelyek együttgondolkodásuk révén közösen adhatnak választ a települési vízgazdálkodás szakterületét érintő problémafelvetésekre. Ezzel létrehozva egy olyan szakmai közeget, amely lehetőséget biztosít a gyakorlatorientált megoldások, szakmai és technikai irányelvek, valamint ajánlások kidolgozására. Az ágazati igényekre válaszul pedig olyan szakmai napok és események szervezését vállaljuk, ahol színvonalas, az aktuális témákat feldolgozó és problémafeltáró előadásokon túl véleményezői, javaslatadó és ajánlást megfogalmazó, valódi eredményeket célzó fórumok keretében teret adunk az adott problémában érintett összes fél hozzászólására, véleményének megosztására. Így a tudományos, üzemeltetői előadások mellett a vízipari, szakhatósági és önkormányzati oldal is megjelenhet, majd aktívan részt vehet a probléma megértésében és megoldásában.

Hírcsatorna

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza a webshopba