MASZESZ

Eredményeink

A korábbi évek során megvalósult szervezeti változások és a MaSzeSz karakterének jól értelmezhető meghatározása eredményeként, megszilárdult szervezet, kialakult szerepvállalás és jelentős aktivitás jellemezte a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség 2019. évét.

Szervezetünk stabil, aktív és hatékony!

 

Aktivitásunk az egyre bővülő témakörök számának növekedése is jól mutatja, melyek megtárgyalására a következő szakmai rendezvények kerültek lebonyolításra 2019. év során:

Képkivágás

 

- A hazai csapadékvíz-gazdálkodás jelen gyakorlata, nehézségei és jövőbeli lehetőségei – jan. 31.

- Tapasztalatok és kihívások a membránnal történő víztisztításban – feb. 6.
- Dr. Dulovics Dezső Junior Szimpózium 2019. – márc. 6.
- Mikroszennyezők a vízben – okok, kritériumok és megoldások – ápr. 17.
- Vegyszerigény és vegyszeradagolás szabályozása – szept. 12.
- Üzemeltetés változó körülmények között – okt. 9.
- VÍZÉRTÉK Országos Konferencia – nov. 14.
- Csatornahálózati és tisztítótelepi bűzkezelés – nov. 28.

 

67A8923 

 

Az ágazattal kapcsolatos tudástranszfer, érdekképviselet és szemléletformálás nem állhat meg a települési vízgazdálkodás szakembereinek körénél, de széleskörű szakmai érdekképviseleti tevékenységeinkkel itthon és határon (kontinenseken) túl is figyelemreméltó munkát végeztünk (Nemzeti Közszolgálati Egyetem II. Országos Települési Csapadékvíz–gazdálkodási Konferencia, Wetskills Water Challenge, Magyar-kínai vízipari csúcstalálkozó)

 

2019. évben kiemelkedő teljesítménye volt a MaSzeSz szakmai vezetői részvétele a BCSDH Action 2020 Víz Fórum, valamint a Víz Világtalálkozóval kapcsolatos szerepvállalás. A BWS Vízipari EXPO-n szervezetünk hazai és nemzetközi érdeklődés mellett képviselte a magyar szaktudást a Hungarian Water Partnershippel közösen, míg a VÍZÉRTÉK Országos konferencián a BWS utórendezvényeként arra kereste választ, mit jelent a vízválság Magyarországon, mit tehet a hazai vízipar és a társadalom annak megelőzésére?

 IMG2186 IMG2194


Kiemelt fontossággal fordulunk az ágazat jövő szakembergárdája irányába, junior korosztály felé, amit nem csak rendezvényeinken, de a MaSzeSz Junior Tagozatának (JurTa) szerepvállalásával támogatjuk. Nagy örömünkre szolgál, hogy juniorjaink közül többen is nemzetközi sikereket értek el tevékenységünk nyomán, míg a megalakult JurTa Elnöksége éves programsorozattal készül 2020. évre.

 

 P3060226

 

Támogatóink
A MaSzeSz működéséhez tagszervezeteink tagsággal vállalt társadalmi szerepvállalásán túl, szervezetünk működésének biztosításához köszönjük éves támogatóink hozzájárulását:

 

Hawle Pureco

 

Kérem, aktualitásainkról tájékozódjon honlapunkon: ww.maszesz.hu, és tagságával, támogatásával járuljon hozzá a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség szakmai érdekképviseleti munkájának sikeréhez.

 

 

A Szövetség korábbi szakmai beszámolói az alábbi linkeken olvashatók:

2018. évi szakmai beszámolója ITT

2017. évi szakmai beszámolója ITT 

2016. évi szakmai beszámolója ITT 

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2020.évi működésünk támogatói