Barion Pixel

Képzésajánló: Vízdiplomácia Mesterszak NKE-VTK

Korunk vízkormányzási kihívásaira válaszul a Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara  2020-ban egyedülálló MA programot indított a nemzetközi vízügyi kormányzás és vízdiplomácia témakörében.

Külföldiek számára a jelentkezési határidő: 2024. április 30.
Számukra több ösztöndíj érhető el (Stipendium Hungaricum, Ludovika fellowship stb)

Magyar jelentkezők augusztus folyamán pótjfelvételi keretében fognak tudni jelentkezni.
Ők a közszolgálati ösztöndíj keretében tudják ingyenesen végezni a képzést.

A kétéves, naprakész képzés, Ludovika Campus helyszínnel, a gyakorló és leendő vízügyi vezetők, diplomaták, valamint a határokon átnyúlóan környezetvédelmi kérdésekkel foglalkozó köztisztviselők számára kínál kivételes lehetőséget, nappali és levelező formában.

Korunk megatrendjei (demográfiai változások, az urbanizáció vagy az éghajlatváltozás) növekvő hangsúlyt követelnek a vízzel való gazdálkodásra mind belföldön mind nemzetközi kapcsolatainkban. A tudományos konszenzus szerint korunk válságai valójában vízválságok és mint ilyenek elsősorban vízkormányzati válságok. A probléma gyökere nem a víz korlátozott rendelkezésre-állásában rejlik, hanem abban, hogy a kormány és a társadalom hogyan hozza meg, hajtja végre és ellenőrzi a vízzel kapcsolatos törvényeket, politikákat és pénzügyi döntéseket.
A képzés 5 modul köré szerveződik:

1. modul: tudomány, technológia és vízgazdálkodás (hidrológia, integrált vízgazdálkodás és a vízpolitika fenntarthatósági kihívásai)

2. modul: politika, közigazgatás és kormányzás (vízgazdálkodás intézményei, társadalmi-gazdasági dimenziói, globális (ENSZ) vízügyi kormányzás és keretrendszer, regionális vízgyűjtőterületek fejlesztése, nemzetközi vízügyi projektek irányítása)

3. modul: fenntarthatóság és rendszerelmélet (fenntarthatósági kihívások, természeti erőforrásokkal való gazdálkodás etikai és biztonsági vonatkozásai, a diplomácia és a vízügy katonai dimenzióinak általános bemutatása)

4. modul: jog és diplomácia (a víz nemzeti, nemzetközi és európai uniós szintű jogi szabályozása, államközi konfliktusok és viták megelőzésére és megoldására szánt nemzetközi diplomáciai ismeretek)

5. modul: Konfliktuskezelés, problémamegoldás és kommunikáció (konfliktuskezelés és kommunikáció általános elméletei, és azok alkalmazása a vízügyi konfliktusok konkrét kérdései, a globális környezeti problémamegoldás alapvető elemei és a vízügyi irányítás döntéstámogató eszközei)

Jelentkezési követelmények: https://en.uni-nke.hu/admissions/requirements/entry-requirements/ma-programs/international-water-governance-and-water-diplomacy

Jelentkezés külföldieknek: https://en.uni-nke.hu/admissions/why-ludovika-ups

Jelentkezés magyaroknak: még nem elérhető

 

Letölthető ismertető ITT

Hírcsatorna

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza a webshopba