Barion Pixel

IFAT látogatás 2022

Rózsa Bálint MaSzeSz főtitkár rövid beszámolója az 2022 évi IFAT-ról.

 

A 2022-es IFAT 4 év szünet után Münchenben gyűjtötte újra össze, elsősorban Európa környezettechnológiával foglalkozó vállalkozásait, szervezeteit és kutatóit. Több mint 3300 kiállító és 140.000 résztvevő fordult meg a müncheni vásárközpontban. Nem kis feladat egy ilyen tömegben megtalálni amit, akit keresünk, vagy éppen kitűnni, észrevetetni magunkat, termékeinket.

 

A kormányzati támogatással megvalósuló HEPA (Magyar Exportfejlesztési Ügynökség) – Kexport (környezetipari klaszter) standon számos export iránt érdeklődő Magyar cég megjelent, köztük a digitalis mérési technológiákkal foglalkozó WATERSCOPE is, mely MaSzeSz tag és nagy érdeklődés mellett mutatta be megoldásait. S bár meglehet, ezek között az ID kártya érintésére bort csapoló tűzcsap egyértelműen egzotikus színt csempészett a bajor sörfőváros vásári forgatagába, mégsem kizárólag ez volt igazán egyedi produktum a WATERSCOPE bemutatóján.

 

A MaSzeSz egyik partnerszervezete a Hungarian Water Partnership is standdal szerepelt a szennyvízkezeléssel és víztisztítással foglalkozó cégek között, képviselve ezzel tagságát: számos export iránt érdeklődő Magyar vízipari céget, lehetőséget biztosítva nekik arra, hogy a nemzetközi porondon személyes jelenléttel is bemutatkozzanak. A HWP számára ez nagy lépés, mert 2019. évi megalakulása óta ez az első lehetőség, hogy elvigye tagjait az IFAT szakvásárra. Mivel a HWP legtöbb tagvállalata MaSzeSz tag is, ezért kérésünkre a HWP szervezésében valósult meg június 2-án egy MaSzeSz tagokat megszólító meghívás is. Célunk az volt, hogy a kiállításon tartózkodó, oda kilátogató, vagy éppenséggel ott kiállító MaSzeSz tagok az egyhetes vásár forgatagában találkozzanak egy pontban és egy pillanatban; és ott létrejöjjenek, megerősödjenek olyanismeretségek, amelyek a jövőben erősítik mind tagjainkat, mind általuk a MaSzeSz-t is.

 

Saját standdal is jelen voltak tagjaink az IFAT-on. Vonatkozik ez természetesen magyarországi gyártókapacitással, vagy forgalmazással rendelkező külföldi/nemzetközi vállalatokra, mint a HAWLE, a WILO, GRUNDFOSS és mások, de nagy örömünkre a PURECO is komoly kapacitással vonult ki, hogy megragadja az üzletszerzési lehetőségeket.

 

MaSzeSz főtitkárként a vásáron való részvételünket két okból gondolom igazán fontosnak és eredményesnek. Azon túl, hogy érdemes képet kapni az európában jelenleg aktív cégekről és a legkorszerűbb vízipari megoldásokról, kiváló lehetőség volt az Europai Vízügyi Szövetség (EWA) tagjaként más országok vízügyi érdekképviseleteivel találkozni. A tevékenységek egyes esetekben való egyeztetése, más esetekben csupán a többiek informálása javíthatja mindnyájunk hatékonyságát. Továbbá a tény, hogy ahogyan az országok, úgy a szervezetek is különböző fejődési fokon állnak; számos lehetőséget biztosít az egymástól való tanulásra szakmailag és szervezetileg is. Határozott véleményem, hogy a vásáron kialakított kapcsolatok, a megalapozott eszmecsere jó lehetőségeket biztosít számunkra a jövőben.

 

ifat.jpg

Kapcsolódó anyagok

Hírcsatorna

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza a webshopba