Barion Pixel

Hírek

Megjelent az EWA 2024/25-ös évkönyve

Megjelent az Európai Víz Szövetség legfrissebb évkönyve az elmúlt év konferenciáinak, eseményeinek a bemutatásán túl számos érdekes cikkel.

A vízről a Kék Bolygó magazinban

Kovács Károly a Szövetség elnöke beszélt többekkel együtt (Siklós Gabriella-OVF, Kovács Erik-Klímapolitikai Intézet) a televízióban az ország speciális vízhelyzetéről, a globális problémákról. A video víz blokkja 10:15-nél kezdődik.  

Az UNICEF klímahősök rendezvényen voltunk

Az Unicef  másodszor hívta meg a vízágazat képviseletében a Szövetséget, iskolák, diákok számára szervezett, környezettudatosságot, tudatos fogyasztást és fenntartható életvitelt népszerüsítő rendezvényére. Az Eötvös 10 művelődési központba Káli Andrea, Göttlinger Dóra és Rózsa Bálint vitte el a MaSzeSz szemléletformáló programját.

Öveges József technikum látogatása az érdi szennyvíztelepen

2024. június 12.

Alább közöljük Sinkáné Farkas Mariann beszámolóját az Öveges József iskola környezetvédelmi technikus tanulói számára, a Szövetség közreműködésével szervezett érdi tanulmányi kirándulásról. Köszönjük dr Papp Máriának a szervezésben való aktív részvételt.

Gratulálunk Patziger Miklósnak!

A Szövetség alelnöke, dr Patziger Miklós, múlt héten vette át a Magyar Tudományos Akadémia doktori oklevelét.

Szükséges új kompetenciák – felmérés

Vajon az Ipar 4.0, a mesterséges intelligencia, vagy a digitalizáció milyen új, vagy eddig nem kellő súllyal oktatott kompetenciák meglétét igényli.  Kérjük, hogy a csatolt kérdőív kitöltésével segítse az Óbudai Egytetem oktatási programjának megújítását!

Blue Deal konferencia Szófiában: Összefogás egy víztudatos társadalomért

Dr Kovács Károly PhD, az Európai Vízügyi Szövetség (EWA) korábbi elnöke, szakmai felszólalóként vett részt az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EESC), a Bolgár Ipari Tőke Egyesület (BICA), a Water Europe és a Veolia szervezésében április 16-án Szófiában megrendezett magas szintű konferencián.

EWA konferencia Pulában: Csapadékvíz-tisztítás

A Szövetség képviseletében Dózsa Péter adott elő „A közlekedési területekről származó diffúz vízszennyezés megelőzése” címmel az EWA és a Horvát Vízszennyezés Elleni Társaság 4. közös konferenciáján, melynek témája:  Érzékeny és védett területek vizeinek védelme (International Conference WATERS IN SENSITIVE AND PROTECTED AREAS) volt.

IFAT 2024

2024.05.13

A vezető környezettechnikai szakvásár 2024 május 13-17 között lesz Münchenben. Az alábbi összefoglalóval igyekszünk felhívni a figyelmet tagjaink számára néhány különösen érdekes témára, eseményre, lehetőségre.

Képzésajánló: Vízdiplomácia Mesterszak NKE-VTK

Korunk vízkormányzási kihívásaira válaszul a Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara  2020-ban egyedülálló MA programot indított a nemzetközi vízügyi kormányzás és vízdiplomácia témakörében. Külföldiek számára a jelentkezési határidő: 2024. április 30. Számukra több ösztöndíj érhető el (Stipendium Hungaricum, Ludovika fellowship stb)

Előző - Következő

Hírcsatorna

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza a webshopba