MASZESZ

  • Budapest, 2019. november 14.

"Megelőzni a vízválságot" - Országos VÍZÉRTÉK Konferencia

A Magyar Víz-és Szennyvíztechnikai Szövetség országos konferenciája idén, a Budapesti Víz Világtalálkozó (BWS) fókuszának jegyében, a BWS utórendezvényeként a vízválság megelőzésének hazai vonatkozásait vizsgálva kerül megrendezésre VÍZÉRTÉK Konferencia néven.


A 2019. november 14-én megrendezésre kerülő rendezvény helyszíne a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusa. A MaSzeSz Országos Konferencia társszervezői a Magyar Export-Import Bank Zrt. és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem.


VÍZÉRTÉK Konferenciánkon arra keressük a választ, mit jelent a vízválság Magyarországon, mit tehet a hazai vízipar és a társadalom annak megelőzésére? A témában érintett, ismert és elismert szakemberek, szakigazgatási és társadalmi szereplők bevonásával áttekintjük a települési vízgazdálkodás helyzetképét és górcső alá vesszük, milyen szerepet vállalhat és kell, hogy vállaljon a szakma és a társadalom a hazai és nemzetközi víziközmű infrastruktúra, a vízkészlet- és vagyongazdálkodás-, vízipari erőforrás gazdálkodás, munkaerő utánpótlás, és vízérték válság megelőzésében.


A kiemelt jelentőségű konferencián során négy plenáris blokkban, felvezető előadásokat követő moderált panelbeszélgetések keretében megvizsgáljuk, hogyan tud a magyar vizes szakma pozitív hatást gyakorolni a válság megoldására, mit jelentenek a szektor kihívásai tervezői és kivitelezői kapacitás szempontjából, mit tehet a tudomány, az oktatás a meglévő helyzet megoldása érdekében, mennyire fontos a fenntarthatóság szempontjából is a társadalmi szerepvállalás, ami a vízválság megelőzésének alapját adhatja.


A MaSzeSz Országos Konferencia társszervezői az EXIM Bank Zrt. és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, de rendezvényünkön lehetőséget biztosítunk további támogatók, valamint vízipari kiállítók részére a megjelenésre. A támogatási és kiállítói lehetőségekről a Támogatói felhívásból tájékozódhat (letölthető az oldal alján, Kapcsolódó tartalmak rész)!


A rendezvény a BWS utórendezvényeként ingyenes részvételt biztosít az előzetes regisztráció során jelentkezők részére, de felhívjuk figyelmüket, hogy a konferencián a részvételi helyek száma korlátozott, így on-line jelentkezésének elfogadásáról minden esetben a MaSzeSz Titkárság által megküldött befogadó megerősítést küldünk, a jelentkezési határidő (nov.5.) leteltét követően, november 8-ig. Visszajelzés hiányában a konferenciára történő jelentkezés nem jogosít a rendezvényen való részvételre! On-line jelentkezését a következő linken várjuk november 5-ig: REGISZTRÁCIÓ


A konferencia társszervezői:

 

 EXIM 25 eves logo RGB v2        NKE logó

 

KIEMELT támogató:

 

HWP logo

 

RENDEZVÉNY támogató:

 

Creatiger   Hawle   Pureco

 

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2021.évi működésünk támogatói