MASZESZ

Online Szakmai Előadás - Március 31.

2021. március 31-én újabb online előadás kerül megrendezésre a Junior Elnökség szervezésében. 

 

Tisztelettel meghívunk minden kedves érdeklődőt a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség - Junior Tagozatának szervezésében 2021. március 31-én, 18 órai kezdettel a  Dipl. Ing. Constantin Möller és Dr. Csizmadia Dóra „Kék-zöld infrastruktúra tervezés a gyakorlatban – a Ramboll Studio Dreiseitl bemutatkozása” című online szakmai előadására, melynek első fele magyar, második fele angol nyelven hangzik el.

 

Az előadás alábbi IDE kattintva érhető el.

 

A program előzőtes regisztrációhoz nem kötött, ugyanakkor az ŰRLAP kitöltésével célzottan tudunk emlékeztetőt küldeni az előadás előtt a résztvevőknek.

 

Az előadás témája:

 

„Míg egyes területeken a víz a növekvő szárazságok miatt egyre jelentősebb kinccsé válik, máshol az egyre intenzívebb csapadékesemények okozta károk költségei nőnek kezelhetetlen méretűvé. Magyar szakmai körökben is egyre gyakrabban elhangzik, hogy gyökeresen meg kell változtatnunk a vízhez való tervezői hozzáállásunkat, és a csapadékvíz elvezetése helyett a helybentartást alkalmazni vezérelvként, ám egyelőre nagyon kevés olyan hazai projekt van, amely például szolgálhat.

 

A Ramboll Studio Dreiseitl több évtizede foglalkozik német és nemzetközi kék-zöld infrastruktúra projektek tervezésével.

 

Előadásunkban szeretnénk bemutatni Nektek a filozófiánkat és a gyakorlati tervezést egy érdekes németországi projekten keresztül – mindennapi munkánkhoz hasonlóan egy tájépítész és egy vízépitőmérnök közös tolmácsolásában.” 

 

Dr. Csizmadia Dóra

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2021.évi működésünk támogatói