MASZESZ

Mi történt az online térben? - Dulovics Junior Szimpózium 2021.

2021. március 3-4-én. ismét megrendezésre került a Dulovics Junior Szimpózium Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség Junior Tagozatának szervezésében a fiatal vizes szakemberek számára. A szimpózium a magyar vízügyi ágazat egyik legrangosabb, nagy hagyománnyal rendelkező junior eseménye, amely elsősorban nyitott, jó légkörű szakmai fórumot kíván nyújtani, ahol megismerhetjük egymás tevékenységét és eredményeit, lehetőség van kapcsolatépítésre, tapasztalatcserére.  

 

A kialakult helyzetre való tekintettel idén a szimpózium online felületen keresztül került megrendezésre, valamint kihasználva az online események nyújtotta előnyöket és rugalmasságot két napra bővült az esemény időtartama, így több fiatal tehetség számára biztosíthattunk megmutatkozási lehetőséget. A két napon három szekcióban (Víz-és szennyvíztisztítás, Hálózathidraulika, Fenntartható vízgazdálkodás) 16 színvonalas előadást tartottak a fiatal szakemberek. A szimpóziumon a juniorok mellett senior kollégák előadásai színesítették a programot. Az első napon Dr. Zlinszky János „Ivóvíz és szanitáció a Fenntartható Fejlődési Célok rendszerében”, míg második napon Káli Andrea a „Víz-érték szemléletformáló program” címmel adott elő. 

 

A két napos esemény nagy sikerrel zajlott, mi sem mutatja jobban, mint a résztvevők „Mit viszel magaddal a szimpóziumról?” kérdésre adott visszajelzései, melyek közül néhány példa alább olvasható.

  

„Nagyon tetszett a fiatalok lelkesedése és elkötelezettsége a víz és szennyvíz kutatási témák iránt.” 

 

 „A látóköröm sokat szélesedett, érdekes volt, hogy szakmán belül ennyi különböző kutatási lehetőség van.” 

 

 „Legprofibb online konferencia, amin részt vettem. Tökéletes szervezés, gratulálok!” 

 

„Tudást, szakértelmet, szemléletet viszek magammal.” 

 

„Kellemes hallgatói és előadói élményt.” 

 

„Nagyon tetszett, hogy végre kezdenek nagy hangsúlyt fektetni a környezetvédelem vízhasználattal kapcsolatos részére is. Minden előadó nagyon felkészült volt és remek előadások születtek.” 

 

A szimpóziumon háromtagú bizottság értékelte az előadásokat. Az idei évben a zsűri tagjai voltak: Dr. Major Veronika, Dr. Melicz Zoltán és Dr. Karches Tamás. Az értékelés szempontjai közé tartozott a téma aktualitása, az innováció tartalom és az előadás stílusa. Szekciónként 1-1 díjat osztottak ki a legjobb előadóknak, és a verseny fődíjaként a szimpózium legjobbját delegálták a MaSzeSz jóvoltából az IWA YWP (12th Eastern European Young Water Professionals Conference) konferenciára. Végül a közönség is megszavazhatta a kedvenc előadását.

 

A nyertesek és díjaik:

 

I. Szekció – Víz- és Szennyvíztisztítás

I. Szekció – Víz- és Szennyvíztisztítás

A Szekció legjobb előadása: Jákói Zoltán Péter, Szegedi Tudományegyetem, Mérnöki Kar

Húsipari szennyvizek szervesanyag-tartalmának csökkentése mikrohulámmal intenzifikált oxidációs reakció segítségével

Díj: 30.000 Ft a MaSzeSz jóvoltából és egy önellátó rendszerű hétvégi pihenési lehetőség Mihálygergén 4 fő részére az ÉRV Zrt. felajánlásából

 

II. Szekció – Hálózathidraulika

A Szekció legjobb előadása:  Wéber Richárd, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar, Hidrodinamikai Rendszerek Tanszék

Ivóvízhálózatok sebezhetősége

Díj: 30.000 Ft a MaSzeSz jóvoltából és egy önellátó rendszerű hétvégi pihenési lehetőség Lázbércen 4 fő részére az ÉRV Zrt. felajánlásából

 

III. szekció - Fenntartható vízgazdálkodás

A Szekció legjobb előadása: Nagypál Virág, Szegedi Tudományegyetem, Mezőgazdasági Kar

Fenntartható vízhasználat tejelő tehenészetben

Díj: 30.000 Ft a MaSzeSz jóvoltából és egy Tisza-tavi kirándulás 6 fő részére: 3-4 órás csónakázás horgászcsónakkal „idegenvezetéssel - azaz szakemberrel” a Tisza-tó zegzugaiban a GWP Hungary felajánlásából

 

Fődíj / Szimpózium legjobb előadása

Déllei Ákos, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Gépészmérnöki Kar, Hidrodinamikai Rendszerek Tanszék

Ivóvízhálózatok nyomásérzékenységen alapuló topológia optimalizációja

Díj: IWA YWP konferencia  delegáció a MaSzeSz jóvoltából

 

A közönség díjazottja: Jákói Zoltán Péter, Szegedi Tudományegyetem, Mérnöki Kar

 

 

A két napos esemény online és nagy sikerrel zajlott, köszönjük minden előadónak és a hallgatóságnak a részvételt!

 

Köszönjük támogatóink hozzájárulásukat a feltörekvő fiatalok bemutatkozási lehetőségének biztosításához:

Donauchem logo            ksb

Toray web         Wilo logó CMYK

 

A Junior tagozat 2020 évi működésének támogatója:

 ÉRV-LOGÓ_JPG.JPG      GWP logo egyben

 

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2021.évi működésünk támogatói