MASZESZ

Programok a MaSzeSz standján a Planet-expon

A Szövetség kiállítóként az egyetemi negyedben jelenik meg a 2023-as Planet kiállításon.

Azonban nem csak megjelenésünkkel, hanem a standon (6.b stand) szervezett programjainkkal is felhívjuk a figyelmet a vízügyi és vízgazdálkodási utánpótlás fontosságára.

Az agrárium stratégiai szerepe az ország élelmiszerbiztonságában megkérdőjelezhetetlen. Ugyanígy nyilvánvaló, hogy hatékony vízgazdálkodás nélkül nincsen működő agrárium.

A vízügy és vízgazdálkodás jövője pedig elválaszthatatlan az utánpótlásnevelés kérdésétől.

Erre koncentrál a Szövetség stand-megjelenésével, ahol külön standdal nem megjelenő vízes oktatási tagjainkkal fogunk kiállítani.

 

Társkiállítóink:

-BME-Vízi Közmű és Környezetmérnöki Tanszék

-BME-Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék
-BME-Vízépítési és vízgazdálkodási tanszék
-Debreceni Egyetem-Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Víz- és Környezetgazdálkodási Intézet
-Nemzeti Közszolgálati Egyetem - Víztudományi kar
-Óbudai Egyetem, Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar
-Szolnoki Szakképzési Centrum - Pálffy vízügyi technikum
-Öveges József technikum
-MaSzeSz Mentor Egyesület

 

Miért érdemes kilátogatni a MaSzeSz egyetemi standra?

  • Visszatérően szeretnénk beszélgetni a környezet és vízgazdálkodás területén elérhető képzésekről, kihívásokról. Szakemberek, oktatók, diákok fogják elmondani, hogy miért érdekes és miért érdemes ezen a területen munkát vállalni. Cégek mutatják be, hogy milyen karrierlehetőségek vannak a területen, hova lehet eljutni mind egy külföldi projekt megvalósítása során, mind szakmai szempontból. A klímaváltozás nehezen kiszámítható következményei mellett, bizonyára szó fog esni az ágazat nehézségeiről is és arról is, hogy mindenhol az utolsó órában vagyunk. A stand szeretne meginvitálni, hogy légy tagja annak a válogatott csapatnak, aki a föld megmentéséért dolgozik.
  •  

szeptember 27.

10:00-12:00         (digitális kalkulátor, online kvíz), vizes élőhely bemutatás (Öveges József Technikum)

13:00-13:30         Környezetmérnök képzés az Óbudai Egyetemen               Motivációs beszélgetés környezetmérnök hallgatókkal a továbtanulásról, a képzésről és a fenntarthatóságról (Óbudai Egyetem, Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar)

13:30-14:00         Csomagolás-Fenntarthatóság    Fenntartható csomagolóipar kihívásai - beszélgetés szakemberekkel (Óbudai Egyetem, Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar)

14:00-14:30         Tudod-e mit iszol?          Üditőitalok, víz pH és vezetőképességének mérése (Óbudai Egyetem, Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar)

14:30-15:00         Zajos élet            Hogyan hatnak ránk a zajok, zajmérés a helyszínen (Óbudai Egyetem, Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar)

 

szeptember 28.

10:00-12:00         Vízhiány, víztöbblet, vízminőség              előadás(ok), projektbemutató (programot követően továbbtanulási motivációs beszélgetés) (Debreceni Egyetem-Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Víz- és Környezetgazdálkodási Intézet)

13:00-13:30         A víztudomány, a vízügyi képzések és a szemléletformálás lehetőségei Víztudományi Kar bemutatkozás (továbbtanulási motivációs beszélgetés) (Nemzeti Közsszolgálati Egyetem - Víztudományi Kar)

13:30-14:15         Vízérték, fenntarthatóság és klíma adaptáció     Szakmai előadás (Nemzeti Közsszolgálati Egyetem - Víztudományi Kar)

14:15-15:00         Vízérték, fenntarthatóság és klíma adaptáció     Interaktív beszélgetés (Nemzeti Közsszolgálati Egyetem - Víztudományi Kar)

 

szeptember 29.

10:00-12:00         Bemutatkoznak a BME vizes tanszékei (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem-Vízépítési és Vízgazdálkodási Tanszék & Vízi Közmű és Környezetmérnöki Tanszék)

13:00-14:00         Háromszögű Kerekasztal - Üzleti szektor az oktatásban             Nyilvános beszélgetés a felsőoktatás és a piac együttműködéséről, céges ösztöndíjakról, gyakornoki lehetőségekről, igényekről, kutatásokról, duális képzésről (Maszesz MENTOR Egyesület)

 

szeptember 30.

10:00-12:00         Vízre tesszük a jövőt!     Fotópályázat eredményhirdetés, vizes kvíz és játék (Maszesz MENTOR Egyesület)

 

Várjuk standunkon látogatóként, beszélgetőpartnerként.

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2021.évi működésünk támogatói