Barion Pixel

„VÍZIKÖZMŰ INFRASTRUKTÚRA PÓTLÁSI SZÜKSÉGLETEI – TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS, SZOLIDARITÁSI KÉNYSZEREK” – INTERJÚ KOVÁCS KÁROLLYAL

KOVÁCS KÁROLY, A MASZESZ ELNÖKE MEGVÉDTE PHD ÉRTEKEZÉSÉT (SUMMA CUM LAUDE) A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM GAZDÁLKODÁSTANI DOKTORI ISKOLA BÍRÁLÓ BIZOTTSÁGA ELŐTT „VÍZIKÖZMŰ INFRASTRUKTÚRA PÓTLÁSI SZÜKSÉGLETEI TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS – SZOLIDARITÁSI KÉNYSZEREK” CÍMMEL

 

TOMPOS ÁGNES: GRATULÁLUNK A GAZDÁLKODÁSTANI DOKTORI CÍM MEGSZERZÉSÉHEZ!
Induljunk a kezdetektől: kisgyermek korodtól életedet, tanulmányaidat, munkádat, hivatásodat a víz határozza meg. Több hazai és nemzetközi szakmai szervezetben, tanácsadó testültben töltesz be meghatározó szerepet, a MaSzeSz és HWP alapítójaként, a PURECO és BDL nemzetközi cégcsoport fő tulajdonosaként, a Víz Értékének hazai és nemzetközi nagykövete vagy. Milyen indíttatásból jutottál arra az elhatározásra, hogy számos hazai és nemzetközi kitüntetéssel díjazott „vizes” életművedet egy Gazdálkodástani doktori dolgozattal tedd egészebbé?

Kovács Károly: Szakmai pályafutásomat a Bajai Vízügyi Szakközépiskola, majd a Leningrádi Építőmérnöki Egyetem vízellátás, csatornázás szakának elvégzése után a Fővárosi Csatornázási Műveknél kezdtem. Itt a kiváló szakmai műhely mellett az egyetemi évek alatt külföldi diáktársaimtól szerzett orosz, német, francia és angol nyelvtudásomnak köszönhetően a nem zetközi szakmai vérkeringésbe is bekerültem.
A rendszerváltás után az osztrák Purator magyarországi cégének az ügyvezetőjeként megismertem az osztrák és német víz-, szennyvíztechnika, technológia, csapadékvíz kezelés, gazdálkodás megoldásait.

 

tovább olvasom a cikket >>

AKTUÁLISLAPSZÁMUNK

Hírcsatorna 2023. 4. lapszám