Barion Pixel

VÍZÉRTÉK SZEMLÉLETFORMÁLÓ PROGRAM – a projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg

Projekt adatok:

A kedvezményezett neve: Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség és a WWF Világ Természeti Alap Magyarországi Alapítvány konzorciumban

 

A projekt címe: Vízérték szemléletformáló program

 

A szerződött támogatás összege: 25 millió forint

 

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A 2020 május 1 és október 31. közötti program megvalósítása során nem kisebb cél elérését fogalmaztuk meg, mint a víz értékének társadalmi tudatosítását, a települési vízgazdálkodás és az azt kiszolgáló infrastruktúra fontosságának, láthatóságának erősítését.

A célokat komplex kommunikációs eszközökkel közelítjük meg, első feladatként a társadalom jelenlegi tudását fókuszcsoportos kvalitatív, majd 5000 fős reprezentatív online közvéleménykutatás keretében mérjük fel. A korábbi években nem történt a tervezetthez hasonló, az ágazatot ilyen mélységben érintő kutatás. Az eredmények tükrében szakértői csapat véglegesíti a szemléletformáló, edukációs program pontos tartalmát, melyhez elkészülő honlap a pályázat hivatalos lezárását követően a fenntartási időszakban is folyamatosan aktualizált tartalommal kívánja mélyíteni a lakosság tudását a víz valódi értékéről.

A program során kidolgozott kommunikációs stratégia keretében olyan üzenettartalmak, hordozók, megvalósítási akciótervek és azokon alapuló tartalmak is összeállításra kerülnek, melyek a közeljövőben a MaSzeSz, valamint az ágazat összes szereplőjének számára; hosszú távon is könnyen felhasználható, információkat, tudnivalókat, adatokat biztosítanak a fogyasztókban meglévő érdeklődés fenntartására, a tudásszomj kielégítésére. Ezzel a program hozzájárul a hatékony társadalmi szemléletformáláshoz, a vezetékes vízellátás és az azt kiszolgáló fenntartható infrastruktúra fontosságának erősítéséhez.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. október 31.

 

A projekt azonosító száma: KEHOP-2.1.7-19-2019-00010

 

Vizertek palyazat infoblokk

VÍZÉRTÉK SZEMLÉLETFORMÁLÓ PROGRAM – a projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg

Kapcsolódó anyagok

AKTUÁLISLAPSZÁMUNK

Hírcsatorna 2023. 4. lapszám