Barion Pixel

2019. évi szakmai beszámoló

A korábbi évek során megvalósult szervezeti változások és a MaSzeSz karakterének jól értelmezhető meghatározása eredményeként, megszilárdult szervezet, kialakult szerepvállalás és jelentős aktivitás jellemezte a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség 2019. évét.

Szervezetünk stabil, aktív és hatékony!

 

Aktivitásunk az egyre bővülő témakörök számának növekedése is jól mutatja, melyek megtárgyalására a következő szakmai rendezvények kerültek lebonyolításra 2019. év során:

Képkivágás

 

– A hazai csapadékvíz-gazdálkodás jelen gyakorlata, nehézségei és jövőbeli lehetőségei – jan. 31.

– Tapasztalatok és kihívások a membránnal történő víztisztításban – feb. 6.
– Dr. Dulovics Dezső Junior Szimpózium 2019. – márc. 6.
– Mikroszennyezők a vízben – okok, kritériumok és megoldások – ápr. 17.
– Vegyszerigény és vegyszeradagolás szabályozása – szept. 12.
– Üzemeltetés változó körülmények között – okt. 9.
– VÍZÉRTÉK Országos Konferencia – nov. 14.
– Csatornahálózati és tisztítótelepi bűzkezelés – nov. 28.

 

67A8923 

 

Az ágazattal kapcsolatos tudástranszfer, érdekképviselet és szemléletformálás nem állhat meg a települési vízgazdálkodás szakembereinek körénél, de széleskörű szakmai érdekképviseleti tevékenységeinkkel itthon és határon (kontinenseken) túl is figyelemreméltó munkát végeztünk (Nemzeti Közszolgálati Egyetem II. Országos Települési Csapadékvíz–gazdálkodási Konferencia, Wetskills Water Challenge, Magyar-kínai vízipari csúcstalálkozó)

 

2019. évben kiemelkedő teljesítménye volt a MaSzeSz szakmai vezetői részvétele a BCSDH Action 2020 Víz Fórum, valamint a Víz Világtalálkozóval kapcsolatos szerepvállalás. A BWS Vízipari EXPO-n szervezetünk hazai és nemzetközi érdeklődés mellett képviselte a magyar szaktudást a Hungarian Water Partnershippel közösen, míg a VÍZÉRTÉK Országos konferencián a BWS utórendezvényeként arra kereste választ, mit jelent a vízválság Magyarországon, mit tehet a hazai vízipar és a társadalom annak megelőzésére?

 IMG2186 IMG2194

Kiemelt fontossággal fordulunk az ágazat jövő szakembergárdája irányába, junior korosztály felé, amit nem csak rendezvényeinken, de a MaSzeSz Junior Tagozatának (JurTa) szerepvállalásával támogatjuk. Nagy örömünkre szolgál, hogy juniorjaink közül többen is nemzetközi sikereket értek el tevékenységünk nyomán, míg a megalakult JurTa Elnöksége éves programsorozattal készül 2020. évre.

 

 P3060226

 

Támogatóink
A MaSzeSz működéséhez tagszervezeteink tagsággal vállalt társadalmi szerepvállalásán túl, szervezetünk működésének biztosításához köszönjük éves támogatóink hozzájárulását:

 

Hawle Pureco

 

MaSzeSz 2019.évi szakmai beszámoló – Kovács Károly

Kapcsolódó anyagok

AKTUÁLISLAPSZÁMUNK

Hírcsatorna 2023. 4. lapszám