MASZESZ

VÍZÉRZÉKENY TELEPÜLÉS - szabályozás és megoldások

A települések egyik legfontosabb kritikus infrastruktúrája a víziközmű. Vízérzékeny települések a közművek üzemének optimalizálásával jelentős energiamegtakarítást és vízveszteség csökkentést érhetnek el.

 

Az intelligens csapadékvíz gazdálkodással a városi zöldfelületek természetes vízszűrő és visszatartó képessége kihasználható. Új, megfelelő zöldfelület arányú beépítés esetén akár kiválthatja, meglévő beépítés esetén többnyire kiegészíti a szürke infrastruktúrát és megelőzi annak túlterhelődését. Vízérzékeny tervezési szemlélettel elősegíthető a csapadékvíz jelentős hányadának helyben tartása, vagy a felszíni lefolyás késleltetése.
A Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség (MaSzeSz) webinárium keretében mutatja be a vízérzékeny település kialakításának külföldi és magyar jó gyakorlatát és a hazai szabályos helyzetét, a hagyományos településfejlesztési eszközök és a digitális technológiák integrációját.

 

Ha szeretne többet tudni a VÍZÉRZÉKENY TELEPÜLÉS koncepcióról, szeretne jó példákat látni, vagy érdekli, hogy melyek az éppen megújuló német szabályozási háttér alapelvei, és hogy hol áll a magyar szabályozás, úgy látogassa meg a MaSzeSz webináriumát.

 

Amennyiben lemaradt az élő webináriumról az alábbi részvételi díj ellenében lehetősége van visszanézni a rendezvény felvételét. A megrendeléssel, hozzáféréssel kapcsolatban kérjük, keresse Titkarsagunkat a titkarsag[kukac]maszesz.hu e-mail címen.

 

A hozzáférés díja:
MaSzeSz tagok részére (kedvezményes jegy): 10.000 Ft + ÁFA/fő/webinárium
Nem tagok részére (teljes árú jegy): 12.000 Ft + ÁFA/fő/webinárium

 

Cégenként három vagy több fő egyidejű jelentkezése esetén 10% kedvezményt biztosítunk a webinárium részvételi díjából.

 

 

Tájékoztatjuk, hogy az eredeti, online rendezvény (webinárium) részvételi díjának megfizetését követően a MaSzesz Vimeo felületére feltöltött videókat, anyagokat kizárólag saját használatára jogosult megtekinteni.
A videókhoz való hozzáférési kódok (jelszó, link), illetve a videó harmadik személy részére történő továbbküldése, közösségi médiában való közzététele, bármilyen internetes portálra, weboldalra történő feltöltése szigorúan tilos és jogi úton történő felelősségrevonással jár.
Az itt található tartalmak használatához minden esetben a MaSzeSz előzetes írásbeli hozzájárulása szükséges.

 

 

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2021.évi működésünk támogatói