MASZESZ

Képzéseink

A monitoring kölcsönösen összefüggő jelenségek mérése egymással párhuzamos időben, mellyel később a rendszer működését és viselkedését elemezhetjük. Egyedi és megismételhetetlen, pont emiatt mintegy pillanatképet ad hálózatban történő folyamatokról.

A képzés célja: olyan szakember képzése, aki a klímavédelemmel kapcsolatos fejlesztésben részt vevő szervezetek klímastratégiáját előkészíti, tervezi, szakismeretével segíti a döntéshozók munkáját. A képzés célcsoportjának feladata a térségi klímavédelem előkészítése, tervezése.

A cél olyan szakemberek képzése, akik ajánlatkérő vagy a kivitelező általános megbízottjaként az építési beruházás megvalósításának koordinálását végzik vagy fogják végezni. Az ajánlatkérő az építési beruházás megvalósítása érdekében beruházás-lebonyolítót alkalmazhat [322/2015. (X. 30.) Korm. rend. 5. § (1) bek.], így ezen szakemberek munkaerőpiaci potenciálja is felértékelődik.

A 201/2001. (X.25.) Kormányrendelet szerint minden 50 főt ellátó vagy 10 m3/nap kapacitást meghaladó vízszolgáltató rendszer esetben az ivóvízbiztonsági terv elkészítésén túl, annak rendszeres felülvizsgálata szintén kötelező feladat.

Munkánk során kiemelten fontos a komplex megközelítés, hogy a napjainkban jellemző, összetett, műszaki, gazdasági, környezeti problémákra optimális megoldásokat találjunk és így a ma tervezett, épített infrastruktúrák alapvető szolgáltatásait a következő generációk számára is legalább a jelenlegi szinten tudjuk biztosítani.

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2020.évi működésünk támogatói