MASZESZ

  • 2021. 11. 04.

VÍZÉRZÉKENY TELEPÜLÉS - szabályozás és megoldások

A települések egyik legfontosabb kritikus infrastruktúrája a víziközmű. Vízérzékeny települések a közművek üzemének optimalizálásával jelentős energiamegtakarítást és vízveszteség csökkentést érhetnek el.

 

Az intelligens csapadékvíz gazdálkodással a városi zöldfelületek természetes vízszűrő és visszatartó képessége kihasználható. Új, megfelelő zöldfelület arányú beépítés esetén akár kiválthatja, meglévő beépítés esetén többnyire kiegészíti a szürke infrastruktúrát és megelőzi annak túlterhelődését. Vízérzékeny tervezési szemlélettel elősegíthető a csapadékvíz jelentős hányadának helyben tartása, vagy a felszíni lefolyás késleltetése.
A Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség (MaSzeSz) webinárium keretében mutatja be a vízérzékeny település kialakításának külföldi és magyar jó gyakorlatát és a hazai szabályos helyzetét, a hagyományos településfejlesztési eszközök és a digitális technológiák integrációját.


Ha szeretne többet tudni a VÍZÉRZÉKENY TELEPÜLÉS koncepcióról, szeretne jó példákat látni, vagy érdekli, hogy melyek az éppen megújuló német szabályozási háttér alapelvei, és hogy hol áll a magyar szabályozás, úgy látogassa meg a MaSzeSz webináriumát.

 

 

A webinárium dátuma:

2021. november 4., 9.00 óra

 

A részletes program letölthető az oldal alján ("Kapcsolódó tartalmak" rész).

 

 

A részvételi díj:
MaSzeSz tagok részére (kedvezményes jegy): 10.000 Ft + ÁFA/fő/webinárium
Nem tagok részére (teljes árú jegy): 12.000 Ft + ÁFA/fő/webinárium
Cégenként három vagy több fő egyidejű jelentkezése esetén 10% kedvezményt biztosítunk a webinárium részvételi díjából.

 

Jelentkezés: Jelentkezéshez kérjük, töltse ki az online jelentkezési lapot ITT
Jelentkezési határidő: november 2. (kedd)

 

Az online webinárium a résztvételi díj ellenében a rendezvényt követően is megtekinthető.

 

A webináriumhoz tartozó csatlakozási linket a regisztrált résztvevőknek az eseményt megelőző napon e-mailben küldjük meg. Kérjük, ellenőrizze a Spam mappát is.

A webináriumot DEMIO programmal rendezzük. A program nem igényel letöltést, azonban a csatlakozási nehézségek elkerülése érdekében kérjük, ellenőrizze a biztonsági beállításokat.

 

 

2021. évi rendezvények támogatója:

 

UTB kombo logo

 

A MaSzeSz 2021. évi működésének támogatója:

 

HWP logo

 

 

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2021.évi működésünk támogatói