MASZESZ

  • Budapest, 2018.11.29.

A települési tisztítók technológiai határértékei szabályozásának felülvizsgálata - kerekasztal beszélgetés

Felelősséget érezve a környezeti állapotunk jó minőségben tartásáért és annak megőrzésért, ugyanakkor hisszük, hogy a magas szintű szakmai munkánk alapja a szükséges eljárásrendek, jogi szabályozások pontos lefektetése, azok megismerése, hatásainak pontos becslése, valamint a betartásukhoz szükséges források megteremtése.

 

Ezért a települési tisztítók technológiai határértékei szabályozásának felülvizsgálata kapcsán készült javaslatokat csak abban az esetben lehet felelősséggel véleményezni, ha a technológiai határérték meghatározásán túl megismerhető:


- a határértékek hatósági elfogadásának eljárásrendje
- a terhelésvizsgálat számításának pontos metodikája
- terhelés vizsgálathoz szükséges adatok beszerezhetősége
- az új határértékrendszerhez kapcsolódó többlet beruházási igények és üzemeltetési költségek finanszírozási rendszere
- mentességek elérhetősége
- a bevezetéshez szükséges türelmi idők rendszer (figyelembe véve a tervezéshez, megvalósításhoz, próbaüzemhez szükséges időtartamokat).


A Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség szakmai kerekasztal beszélgetést kezdeményez a jogalkotók, az érintett hatóságok, a tervezők, az üzemeltetők bevonásával, hogy jobban megismerve a tervezett jogi szabályozásokat, beleértve a határértékeket is, már a felülvizsgálati szakaszban szakmai véleményükkel járuljanak hozzá annak sikeréhez.


A MaSzeSz ezúton tisztelettel meghívja Önt a Kerekasztal beszélgetésre.


A tervezett program letölthető az oldal alján (Kapcsolódó tartalmak rész) 

 

Jelentkezéshez kérjük, a kitöltött és cégszerűen aláírt Jelentkezési lapot e-mailben (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) küldje meg.

Jelentkezési határidő: november 26.


A rendezvény helyszíne: a Lurdy Ház (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.), I.em., 2. terem


A konferencián való részvétel térítéshez kötött. A díj fedezi a helyszínbiztosítás költségeit. A résztvevőknek utólag eljuttatjuk a konferencián elhangzott előadások szerkesztett változatát.

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2020.évi működésünk támogatói