MASZESZ

  • Budapest, 2018. november 13.

Gazdaságos és környezetkímélő szennyvíziszap-kezelés – innovatív technikai megoldások Konferencia

A szennyvíztisztítók üzemeltetőinek mennyiségi, technológiai és finanszírozási szempontból is egyre nagyobb kihívásokkal kell megküzdeniük a tisztított víz előállítása során és következtében képződő szennyvíziszap kezelése és elhelyezése terén.

 

A leválasztott anyagok az iszapban dúsulnak fel, ami meghatározza az iszap hasznosíthatóságát. Az iszap felhasználásának lehetőségei erősen függenek a felhasználó átvételi feltételeitől, amelyek teljesítése adott esetben már a szennyvíztisztítási technológia fejlesztését, esetleg magának az iszapnak az előkezelését igényli.


A technológiai fejlesztések majd azok üzemszerű alkalmazása jelentős többletköltséget okoz, amelyet nem lehet a szolgáltatási díjakban érvényesíteni. Az olcsó, a működési költségeket mérséklő, esetleg még bevételt is generáló technológiák iránt mutatkozó erőteljes igény alapján - a KSZGYSZ Víz-keretirányelv Munkacsoportja kezdeményezésére - a MaSzeSz és a KSZGYSZ közösen biztosít fórumot az alkalmazható technológiák megismerésére, bemutatására és összehasonlítására egy egynapos konferencia és kiállítás keretében.


A kezelt szennyvíz minőségétől, a szennyvízkezelés módszerétől, az iszap jellegétől és felhasználási módjától függően más és más iszapkezelési technológiák alkalmazására van szükség, illetve lehetőség. Ezért a konferencián olyan megoldásokat, eljárásokat kívánunk bemutatni, amelyekkel a szennyvíziszap költségkímélő módon hasznos, értékes anyaggá alakítható, mezőgazdasági, rekultivációs vagy energetikai felhasználása biztonságosan megoldható, vagy akár képződése is mérsékelhető.

 

Előadóink tájékoztatást adnak a mezőgazdasági felhasználás engedélyezési feltételeiről (talajerő-pótlás, injektálás, szennyvíz, szennyvíziszap, szennyvíziszap-komposzt), a felhasználás gyakorlati tapasztalatairól, rekultivációs célú alkalmazásokról, valamint az ez évtől megújított „Szennyvíziszap Stratégiáról”.


A Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség, és a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége ezúton tisztelettel meghívja Önt a Gazdaságos és környezetkímélő szennyvíziszap-kezelés – innovatív technikai megoldások Konferenciára.


A konferencia időpontja: november 13.

 

A részletes program letölthető az oldal alján (Kapcsolódó tartalmak rész).

 

Jelentkezési határidő: november 7.

Jelentkezéshez kérjük, töltse ki az online jelentkezési lapot: ITT

 

A rendezvény helyszíne: a Lurdy Ház (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.), I.em., 5. terem

A Lurdy Ház felszíni parkolójában díjmentes a parkolás a rendezvény résztvevőinek (a mélygarázsban történő parkolás önköltséges).

 

A konferencián való részvétel térítéshez kötött. A díj fedezi a helyszínbiztosítás és az ellátás (ebéd, illetőleg szünetekben kávé, víz) költségeit.

 

A Konferencia támogatója:

 

bwa logoIsmerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2020.évi működésünk támogatói