MASZESZ

  • 2018. május 3.

Fonalasodás, úszóiszap és lebegőiszap problémák szennyvíztisztító telepeken szakmai nap

Melyik szennyvíztisztítással foglalkozó szakember ne ismerné az úszóiszap, lebegőiszap, vagy habosodás jelenségét a szennyvíztisztítókon, és az ennek következtében előálló üzemeltetési problémákat, mint a rossz elfolyó szennyvízminőség és a többlet üzemeltetési költség egyértelmű jeleit. Ennek okát és gyakorlatban hasznosítható megoldási lehetőségeit járja körül a MaSzeSz soron következő tematikus szakmai napján.

 

A Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség Fonalasodás, úszóiszap és lebegőiszap problémák szennyvíztisztító telepeken – okok és megoldások címmel szakmai napot hirdet meg.


Az iszapszerkezet kedvezőtlen irányú megváltozása a fonalas baktériumok elszaporodása, vagy éppen ellenkezőleg, ezeknek a hiánya vezet az úszóiszap, lebegőiszap, habosodás megjelenéséhez az ülepítő medencékben, és ezzel egy időben az üzemeltetés szempontjából kedvezőtlen fejleményekhez.

De hogyan és miért változhat meg az iszapszerkezet? Hogyan tudjuk ezt kiküszöbölni? Ha már fennállnak ezek a problémák, hogyan tudjuk ezeket orvosolni? Milyen technológiai lépéseket kell tennünk? Milyen vizsgálatokat végezzünk? Milyen vegyszereket alkalmazzunk? Melyek a hatékony mechanikai úszóiszap eltávolító berendezések?

 

Ezekkel a kérdésekkel foglalkozik a május 3-án megrendezésre kerülő szakmai napunk, amelyre tisztelettel várunk minden kedves érdeklődőt az üzemeltetés, a tervezés, a vízipar és az ipari szektor világából.

 

A szakmai nap időpontja: május 3.

 

A részletes program letölthető az oldal alján (Kapcsolódó tartalmak rész).


Jelentkezéshez kérjük, a kitöltött és cégszerűen aláírt Jelentkezési lapot a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre küldje meg. A jelentkezési lap és a részvétellel kapcsolatos további információk megtalálhatóak honlapunkon.
Jelentkezési határidő: április 26.


A rendezvény helyszíne: a Lurdy Ház (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.), I.em., 4. teremében kerül megrendezésre.

A Lurdy Ház felszíni parkolójában díjmentes a parkolás a Szakmai Nap résztvevőinek (a mélygarázsban történő parkolás önköltséges).

 

A konferencián való részvétel térítéshez kötött. A díj fedezi a helyszínbiztosítás és az ellátás (ebéd, illetőleg szünetekben kávé, víz) költségeit. A résztvevőknek utólag eljuttatjuk a konferencián elhangzott előadások szerkesztett változatát.

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2018.évi működésünk támogatói