MASZESZ

  • Lajosmizse, 2018. május 28-29.

Élet az EU finanszírozást követő időszakban - MaSzeSz XIX. országos konferencia

A 2014-2020 EU tervezési ciklus vége felé közeledve, az elmúlt periódusok vízügyi fejlesztési eredményei, sikerei és tapasztalatai mentén fontos, hogy megvizsgáljuk azokat a várható trendeket, melyek meghatározzák az ágazat jövőbeli lehetőségeit.

 

2018. május 28-29-én Lajosmizsén Szövetségünk országos konferenciáján a témában érintett, elismert szakemberek és kiváló előadók segítségével összefoglaljuk, megrajzoljuk a települési vízgazdálkodás helyzetképét és górcső alá vettük, mik várhatnak ránk 2020 után.

 

  1. A téma újszerű, izgalmas és friss szakmai megközelítésével Szövetségünk célja az volt, hogy megszólítsuk az általunk képviselt valamennyi ágazgat szereplőit. A gyakorlati és szakmai haszonnal járó konferenciánk egyaránt szólt a szolgáltatóknak, a vízipar képviselőinek, a lakossági és ipari vízfelhasználóknak, az oktatási és tudományos intézményeknek, valamint az önkormányzati szakembereknek, hiszen mindannyiunkat érintenek azok a stratégiai irányok és technológiai megoldások, melyek alapját a nemzetközi direktívák, fenntartható fejlődési célok, fejlesztési források és hazai szabályozók adják.

 

Az idei konferencia főbb témái:

Panel I. - Globális célok – Magyar szerepvállalás (Hazai eredmények, restanciák- Nemzetközi lehetőségek a települési vízgazdálkodásban)

Panel II. - A jelenlegi fejlesztés-finanszírozási ciklus aktuális kihívásai (Operatív program management, kedvezményezetti érdekérvényesítés, ágazati kapacitások a tervezők kivitelezők és üzemeltetők szemszögéből)
Panel III. - Lesz-e jövője a víziparnak 2020 után? - Ha igen, miért, kivel, miből, mennyiért?

 

A konferencia részletes programja letölthető az oldal alján (Kapcsolódó tartalmak rész).

 

A konferenciáról szóló cikk ITT olvasható.

 

A MaSzeSz konferencia előadásai megtalálhatóak a Tudástárban.

 

támogatói Lajosmizse 2018

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2020.évi működésünk támogatói